OGIBiz Website

Menu
2905429
Horizontal Image Area
2905712

Καλώς ήρθατε!!

 

Είμαι ο Γιάννης Καραΐσκος, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και διατηρώ το γραφείο μου στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης από το 1999. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της διατροφής και της διαιτολογίας, τα προγράμματα που συντάσσω στηρίζονται στις:

  • προσωπικές ανάγκες καθώς ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός και οι ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά είναι διαφορετικές, οπότε τα διαιτολόγια είναι καταρτισμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτονται αυτές οι ανάγκες
  • διατροφικές συνήθειες  του κάθε ατόμου καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το βάρος του καθώς και την κατάσταση της υγείας του. Τα διαιτολόγια είναι καταρτισμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συμβαδίζουν με τις διατροφικές συνήθειες του ατόμου, με μικρές τροποποιήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση
  • προτιμήσεις: τα φαγητά που περιέχουν τα διαιτολόγια είναι τα αγαπημένα αυτού που ακολουθεί τη δίαιτα, ώστε να μην υπάρχει δυσκολία στη τήρηση του προγράμματος
  • καθώς και στον τρόπου ζωής του κάθε ατόμου: τα γεύματα που καταναλώνει αυτός που παρακολουθεί το πρόγραμμα διατροφής και οι ώρες που τα προσαρμόζει συμβαδίζουν με τον τρόπο ζωής του και τα ωράρια εργασίας του

Main Description
2910231

Αναλαμβάνω περιπτώσεις

Accordion
2910229
Παχυσαρκία

Ορίζεται η παθολογική κατάσταση κατά την οποία περίσσεια λίπους αποθηκεύεται στο σώμα. Αυτό συνήθως οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η πρόσληψη με τη διατροφή περισσότερης ενέργειας(KCAL) από αυτή που χρειάζεται, οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Τα κυριότερα προβλήματα υγείας που προκαλεί η παχυσαρκία είναι:

  • καρδιοπάθεια,
  • σακχαρώδης διαβήτης,
  • χολοκυστοπάθεια,
  • οστεοαρθρίτιδα,
  • καρκίνος,
  • αυξημένη θνησιμότητα.

Για τη θεραπεία της παχυσαρκίας έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές μέθοδοι με κυριότερη τη δίαιτα μέσω της σωστής διατροφής.

Αύξηση σωματικού βάρους

Τα τελευταία χρόνια όλο και αυξάνονται τα περιστατικά ανθρώπων που έχουν πολύ χαμηλό βάρος. Αυτό συνήθως οδηγεί σε υποθρεψίες, δηλαδή έλλειψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και πιο σπάνια σε νευρική ανορεξία, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.

Παιδική και Εφηβική διατροφή

Οι ανάγκες των παιδιών και των εφήβων είναι διαφορετικές από των ενηλίκων ,οπότε είναι σημαντικό οι γονείς να ξέρουν πως να διατρέφονται τα παιδιά τους. Δυστυχώς στην Ελλάδα η παιδική παχυσαρκία είναι πολύ αυξημένη και αυτό κυρίως οφείλεται στην άγνοια των γονέων, στην πληθώρα των θερμιδογόνων τροφών αλλά και στην έλλειψη άθλησης.

Διατροφή σε γεροντική ηλικία

οι ανάγκες των γερόντων είναι μειωμένες σε σχέση με των νέων, αλλά σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η διατροφή διότι εξαιτίας της μειωμένης δυνατότητας απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών του οργανισμού των γερόντων, μπορεί να παρατηρηθούν κι εδώ υποθρεψίες.

Κύηση και θηλασμό

Η κύηση και ο θηλασμός είναι δυο ειδικές φυσιολογικές καταστάσεις του γυναικείου σώματος και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή της μητέρας, ώστε και να τραφεί σωστά το μωρό και να μην παρατηρηθούν υποθρεψίες στη μητέρα και να μην αυξηθεί υπερβολικά το βάρος αυτής.

Διατροφή για αυγογαλακτοφάγους και αυστηρά φυτοφάγους

Το διαιτολόγιο σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα διότι ο αποκλεισμός των ζωικών πρωτεϊνών  από τη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη βιταμινών και μετάλλων που βρίσκονται εκεί. Το βασικότερο όμως πρόβλημα είναι η έλλειψη των απαραίτητων αμινοξέων τα οποία βρίσκονται μόνο εκεί και η έλλειψη έστω κι ενός από αυτά μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.

Αθλητική διατροφή

Μετά την προπόνηση ο δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας για τη μέγιστη απόδοση των αθλητών είναι η διατροφή τους. Πολλές φορές έχουν χαθεί αγώνες εξαιτίας της λανθασμένης διατροφής των αθλητών. Ιδίως την ημέρα του αγώνα, το διαιτολόγιο που θα ακολουθήσει ο αθλητής πρέπει να είναι αυστηρά καταρτισμένο από κάποιον διατροφολόγο.

Διατροφή για παθολογικές καταστάσεις

Διαβήτης, υπερλιπιδαιμίες, παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, παθήσεις των νεφρών, του συκωτιού κλπ

Horizontal Image Area
2905714

Επιπλεόν, διενεργώ σωματομετρήσεις όπως μέτρηση ύψους, βάρους και λίπους. Μετράμε το βασικό μεταβολισμό και υπολογίζουμε τις ημερήσιες ενεργειακές ανάγκες του κάθε ατόμου.

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα και για online συνεδρίες καθώς και παρακολούθηση εξ ' αποστάσεως.

Footer
2905434